Sutienu’ Janei

SUTIENUL JANEI

Nu m-ar interesa deloc tămbălăul mediatic stîrnit de arestarea preventivă a fostei ministrese a turismului și administrării regionale și nici amănuntele anchetei în derulare, dacă cetățeanca Udrea Elena Gabriela nu s-ar fi confesat, pe o rețea de socializare, pozînd în postura de victimă a abuzurilor împotriva drepturilor ei constituționale, cît și în plenul Parlamentului României. Citez:,, Dragi colegi, ați votat șase cereri împotriva mea. Le-ați aprobat pe toate, sub marota că „noi nu ne opunem justiției”. Celor mai mulți dintre dumneavoastră le-a fost teamă. Ați stat pînă la unu noaptea într-o disciplină nemaintîlnită. Stimați colegi, în urmă cu două săptămîni ați aprobat șapte capete de acuzare impotriva mea. Sunt vînată sistematic, iar faptul că mai există două cereri reprezintă încă o dovada în acest sens. În ritmul ăsta o să ne vedem din două în două săptămîni, pîna în 2016. Am stat în arest preventiv, m-au dezbrăcat, mi-au luat sutienul. Geamul nu se închidea cum trebuie, deci dacă te spălai pe cap riscai să răcești. Mai mult, nu exista feon să te usuci la păr. Apa caldă era doar dimineața și noaptea, iar veceul era de tip turcesc. Am pus un pet să nu iasă șobolanii din veceu”.

Nu mă îndoiesc de faptul că printre deputați și senatori s-au aflat cîțiva reprezentanți ai sexului masculin, cu imaginație bogată care să ofteze compătimitor sau, au contraire, să saliveze libidinoși închipuindu-și lasciva fantezie, dar nu acesta e fondul problemei. Problema este dacă Elena Udrea a fost sau nu abuzată de către polițiști prin confiscarea acelei piese de lenjerie intimă. Trec peste faptul că flecuștețul cu pricina era probabil din colecția „victoria secrets pentru muieri politice tari de vîrtute” și că nu poți lega cu el zdravăn nici măcar un borcan cu zacuscă dar, se pare, că este o procedură standard care se aplică la încarcerare în orice penitenciar din lumea civilizată. Bărbaților li se confiscă cureaua pantalonilor, șireturile și cravata, iar femeilor orice obiect care ar putea fi utilizat la confecționarea unui laț, pentru a preveni eventualele intenții sinucigașe. Cît despre lipsa unui foen în arest, într-adevăr mi se pare o barbarie să sabotezi oportunitatea ca niște plete blonde celebre să strălucească perfect la anchetă. Ce mai contează că suntem ultimii în uniunea europeană la consumul de produse pentru igiena corporală pe cap de locuitor dacă unei dintre figurile emblematice ale democrației originale i se refuză un atît de banal răsfăț!

Mie unul, lucrurile mi se par limpezi ca și cleștarul. Indiferent de faptul cîte capete de acuzare se vor proba sau nu în justiție, pîrtiile de schi din proiectele derulate de fosta ministresă tot văduvite de telescaune sunt, terenurile de fotbal, handbal și badminton construite în pantă tot inutilizabile rămîn, prin parcurile cu tipic european încropite în satele subdezvoltate din Bărăgan și aiurea se vor plimba maidanezii locali, iar în apa virtuală a piscinelor construite în creierii munților se vor oglinda de-a pururea rîturile mistreților, coarnele cerbilor și fizionomia urșilor, nu fețele satisfăcute ale misterioșilor vigeliaturiști atrași de un celebru concern german de turism. Nu e un capăt de țară faptul că o infractoare notorie se autovictimizează dar cînd o face atît de agresiv, mergînd pe trendul adoptat de cînd a intrat în viața politică ,,bună pentru românia” ea trebuie să simtă la propriu, pe pielea aia răzgîiată și-n ultimul fir de păr vopsit în auriu întregul oprobiu al opiniei publice. Poate părea o poziție misogină, dar mi-o asum și cred că astea-s riscurile oricărei parvenit sau parvenite la putere, aici pe malurile Dîmboviței, nu pe cele ale Scamandrului, de pildă. Dacă nu i-a ,,ieșit” manipularea unei întregi societăți, precum tizei ei mitologice din Troia(lasă că nici exprezidentul nu era taman un Paris), Elena noastră trebuie să dea socoteală, dacă nu fostului ei Menelaus cu nume de galinacee, barem cucoanei legate la ochi cu balanța într-o brîncă și săbioiul într-alta. Lucrurile, însă, nu s-au oprit aici. Între două schimburi de lenjerie intimă, acuzata își făcu timp să mai arunce o tiribombă în direcția foștilor ei colegi, afirmînd pe o rețea de socializare că se urmărește nici mai mult nici mai puțin decît incinerarea imaginii ei de om politic. Lucrurile frizează deja absurdul, să o vezi pe coana Nuți în postură de Jeanne D’Arc parcă e prea mult și s-ar putea să sară jigniți consanguinii de gintă latină din hexagon că li se întinează un simbol național sacru. Normal că n-o putem lua pe noua Jană fără de prihană, decît la mișto, așa cum nota și jurnalistul C.T.Popescu cu umor și intenționată mitocănie la sfîrșitul ultimului său editorial:

,, Elena Udrea, pe Facebook:

– Nu, mai bine, mă ardeţi pe rug?

Radio Erevan:

– Îi răspundem doamnei Udrea că o ardem, dar nu pe rug.“

Așadar, speranțele nu-s complet pierdute pentru înfocații admiratori ai divei din Pleșcoi, căci vorba cîntecului lui Nicolae Mărgineanu:

,, Nu mai plânge Jane / Plânsul e de formă / Jeana nu e moartă /Jeana să transformă”

Cu sau fără sutien, aș adăuga eu.

În ce personaj se va transforma Elena Udrea după pronunțarea sentinței la toate capetele de acuzare vom mai vedea, că doar mitologia, literatura și cinematografia, viața în general, sunt pline de exemple!

N.A. Acest text este un pamflet și nu poate fi încadrat în prevederile legale privind calomnierea sau defăimarea publică a unei persoane.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s